פלוגת ה'חשמונאים' לבחורים חרדים בצה"ל
-
פלוגת ה'חשמונאים' לבחורים חרדים בצה"ל
בימים אלו מקימים בצבא פלוגה בשם 'חשמונאים' המיועדת לחרדים בלבד.
התנאים שם מחמירים מאד, כו"ח, טלפון כשר, שחרית חובה וסדרי לימוד. עתה יש מקום לדון האם אכן מותר לאלו שאינם לומדים תורה ואינם בישיבות ללכת לשם, או רק אחרי שיהיה לכך אישור רשמי מצד הרבנים וכדומה, יהיה מותר. (כיון שס"ס בשעת מלחמה הוי 'פיקוח נפש').
התנאים שם מחמירים מאד, כו"ח, טלפון כשר, שחרית חובה וסדרי לימוד. עתה יש מקום לדון האם אכן מותר לאלו שאינם לומדים תורה ואינם בישיבות ללכת לשם, או רק אחרי שיהיה לכך אישור רשמי מצד הרבנים וכדומה, יהיה מותר. (כיון שס"ס בשעת מלחמה הוי 'פיקוח נפש').
Re: פלוגת ה'חשמונאים'
מחמיר מאוד, ובלבד שלא יהיו "אילוצים מבצעיים",ועדיין אני אומר כתב: ↑ בימים אלו מקימים בצבא פלוגה בשם 'חשמונאים' המיועדת לחרדים בלבד.
התנאים שם מחמירים מאד, כו"ח, טלפון כשר, שחרית חובה וסדרי לימוד.
נו באמת, אתה עדיין לא מכיר אותם?
האם ידעת למשל שהחיל חותם, שאם יעבור אפילו על פרט אחד מכל התקנון המחמיר [שלש פעמים ביום תפילה במנין, לבוש חרדי מלא גם מחוץ לצבא], זו עילה להדחתו בלא זכות ערעור, שאחריה הצבא יכול להעבירו לכל חטיבה אחרת בלא זכות ערעור, אתה מבין מה זה?
אף אחד בחטיבה לא יקיים את כל התקנון, ואלו שטיפה יותר חלשים יעברו על חלק גדול מהתקנות, ואז הצבא בשמחה רבה פשוט מדיח אותם מהחטיבה [וואי איזה מחמירים..., נפלא לא כך?!], ומעביר אותם להיכן שהוא רוצה, אני מתפלא שהם לא מספיק מתוחכמים הפעם, הלא זו השיטה הכי פשוטה לחלן לגמרי כל מי שכעת בירידה [הלא מדובר במי שלא לומד...]
תאמר את האמת, האם באמת אתה לא מכיר אותם, האם אינך יודע שכל מטרתם היא אחת ויחידה, להדיח אותנו אל מחוץ ליהדות, [כשזה מתחיל תמיד ב"הנחשלים אחריך" כידוע]?
המסיון הרבה פחות מסוכן מהם, וזה פשוט לכל חרדי שחי כבר כמה שנים כאן במדינה, אלא אם כן, הוא "משוחד" בכל מיני דרכים...
אף אחד בחטיבה לא יקיים את כל התקנון, ואלו שטיפה יותר חלשים יעברו על חלק גדול מהתקנות, ואז הצבא בשמחה רבה פשוט מדיח אותם מהחטיבה [וואי איזה מחמירים..., נפלא לא כך?!], ומעביר אותם להיכן שהוא רוצה, אני מתפלא שהם לא מספיק מתוחכמים הפעם, הלא זו השיטה הכי פשוטה לחלן לגמרי כל מי שכעת בירידה [הלא מדובר במי שלא לומד...]
תאמר את האמת, האם באמת אתה לא מכיר אותם, האם אינך יודע שכל מטרתם היא אחת ויחידה, להדיח אותנו אל מחוץ ליהדות, [כשזה מתחיל תמיד ב"הנחשלים אחריך" כידוע]?
המסיון הרבה פחות מסוכן מהם, וזה פשוט לכל חרדי שחי כבר כמה שנים כאן במדינה, אלא אם כן, הוא "משוחד" בכל מיני דרכים...
-
לדבריך כל הפלוגה תתפרק תוך זמן קצר וזה וודאי הצבא לא רוצה שיקרה שא"כ באמת יפסיקו ללכת חרדים לצבא. ברור שחרדי שהולך לצבא, היינו לפלוגה הזו, שכולם יודעים שהיא שמורה, לא יאבד כ"כ את הקשר בחברה ובבית משא"כ אם יעבור לפלוגה אחרת עם בגדי צבא וסמארטפון הוא יתנתק מכולם וזה מאד מפחיד את הבחורים האלה. וכמדמני שאת התקנון הזה עשו רבנים שעומדים מאחורי ההליך ולא רשויות הצבא (שנאלצו להסכים לתנאים האלה).
Re: פלוגת ה'חשמונאים' לבחורים חרדים בצה"ל
קצת מוזר, ש'מה אומר' ו'עדיין אני אומר' - הם היחידים שמתווכחים כאן, מלבד האורח.
אני תוהה, האם לא כל הניקים זה איש אחד ?
אני תוהה, האם לא כל הניקים זה איש אחד ?
כולל אמרות שמואל
בהגדלת התמיכה לאברכים השוקדים על תלמודם, תחזיקו ידי תלמידי חכמים חשובים שילמדו במנוחה ובישוב הדעת. החיים שלהם ושל משפחתם יהיו יותר מאושרים, עם פחות דאגות.
לתרומות https://www.matara.pro/nedarimplus/onli ... d=4001308
התרומה מוכרת לפטור ממס
בהגדלת התמיכה לאברכים השוקדים על תלמודם, תחזיקו ידי תלמידי חכמים חשובים שילמדו במנוחה ובישוב הדעת. החיים שלהם ושל משפחתם יהיו יותר מאושרים, עם פחות דאגות.
התרומה מוכרת לפטור ממס
באפשרותך לבדוק האיי פי, ולראות,
אני יכול רק להעיד על עצמי שאין לי שום מושג מי השניים האחרים.
אבל אתה כמובן לא חייב להאמין, תבדוק ותראה
סליחה, @ועדיין אני אומר גם טען לי שבמקרה הוא בחר שם דומה, והוא לא מכיר אותך כלל.
אני מתנצל שחשדתי.
כולל אמרות שמואל
התרומה מוכרת לפטור ממס
התרומה מוכרת לפטור ממס